Brussels Airlines optimaliseert haar product op korte-afstandsvluchten

August 07, 2020

Brussels Airlines optimaliseert haar korte-afstandsproduct en aligneert zich met de andere Lufthansa Group Network Airlines. Vanaf 18 augustus zijn er vijf nieuwe reistarieven beschikbaar voor vluchten vanaf 1 september.

Met de introductie van de Lufthansa Group-reistarieven op haar korte- en middellangeafstandsnetwerk wil Brussels Airlines een consistente reiservaring bieden op alle Lufthansa Group Network Airlines (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss). Met drie nieuwe Economy Class-tarieven, twee Business Class-tarieven en verschillende optionele add-ons kan je je reis op maat en naargelang je noden aanpassen. Door de implementatie van de Lufthansa Groep standaarden kan Brussels Airlines mee genieten van de investeringen van de Groep in IT, productontwikkeling en passagierservaring. Brussels Airlines zet haar buy-on-board concept(*) echter voort, met de gezonde en verse voeding van partners zoals Foodmaker.

 

De luchtvaartmaatschappij biedt vanaf 18 augustus drie verschillende opties in Economy Class:

 

  • Economy Light, het basistarief als laagste prijsoptie voor de kostenbewuste reiziger die enkel met handbagage vliegt en een beperkte flexibiliteit vereist.

  • Economy Classic, het standaardtarief voor zij die willen reizen met het klassieke comfort dat in de prijs van hun ticket is inbegrepen, zoals een ingecheckte bagage van 23 kg en een beperkte mate van flexibiliteit.

  • Economy Flex, dat reizigers een hoge mate van flexibiliteit biedt bij het organiseren van hun reis, met een gratis wijziging van de reservering.

In alle Economy Class-tarieven (korte- en lange afstand) over de hele Lufthansa Groep is 8 kg handbagage inbegrepen bovenop een klein persoonlijk item, zodat klanten zonder zorgen kunnen verbinden tussen vluchten van andere maatschappijen binnen de groep.

 

Opgelet: Binnen het huidige systeem bedraagt het toegelaten gewicht voor handbagage nog 12 kg. In Economy Class wordt dit dus gereduceerd naar 8 kg.

 

 

 

Naast drie Economy-tarieven zal Brussels Airlines nog steeds het exclusieve comfort van Business Class aanbieden, met twee verschillende tarieven, afgestemd op de behoeften van business klanten:

 

  • Business Saver: voor klanten die met Business Class-comfort willen reizen, waarbij een zekere mate van flexibiliteit vereist is.

  • Business Flex: voor klanten die Business Class-comfort en volledige flexibiliteit willen, inclusief gratis terugbetaling.

Beide Business Class-tarieven zijn inclusief twee stuks handbagage van 8 kg bovenop een persoonlijk item.

 

Als onderdeel van de nieuwe klantervaring zullen alle betalingen cashless verlopen. Dit betreft zowel de betalingen op de luchthaven voor extra bagage als voor alle betalingen aan boord.

Onafhankelijk van welk tarief wordt gekozen, zit je als gezin of vrienden in één reservatie bij elkaar aan boord. Alle nieuwe reistarieven komen in aanmerking voor omboeking.

 

(*) Brussels Airlines biedt momenteel haar "Buy On Board"-concept tijdelijk niet aan als onderdeel van haar maatregelen i.v.m. het coronavirus om het contact aan boord te beperken.