Air Canada lanceert directe vlucht tussen Brussel en Toronto

May 16, 2024
Air Canada introduceert een nieuwe seizoensgebonden non-stop route tussen Brussels Airport en Toronto Pearson, die tot vier keer per week zal vliegen.

Eurostar zet in op hernieuwbare energie

May 13, 2024
Eurostar streeft ernaar om tegen 2030 al haar treinen met 100 procent hernieuwbare energie aan te drijven, als deel van een grotere inzet om 30 miljoen passagiers koolstofneutraal te vervoeren.

Taxibot op biodiesel vervangt vliegtuigmotoren tijdens het taxiën

April 22, 2024
Brussels Airport en TUI fly testen de Taxibot, een duurzaam sleeptoestel op biodiesel, binnen het Europese Stargate-programma om de CO2-uitstoot en geluidsoverlast tijdens het taxiën van vliegtuigen te verminderen.

Nieuwe bestemmingen vanaf Brussels Airport

April 19, 2024
Deze zomer introduceert de luchthaven een aantrekkelijk en vernieuwd aanbod, inclusief geliefde zonbestemmingen en spannende nieuwe routes. Reizigers kunnen dit jaar kiezen uit 178 rechtstreekse bestemmingen, verzorgd door 64 luchtvaartmaatschappijen.

Eerste nacht effect: Sofitel perfectioneert de kunst van het slapen

April 15, 2024
Sofitel heeft een wetenschappelijke studie uitgevoerd om de slaapkwaliteit van gasten te verbeteren, resulterend in een slaapervaring die gemiddeld 65 minuten langer en 13,7% dieper is, met plannen om vanaf juli 2024 nieuwe slaaprituelen wereldwijd te implementeren.

Roemenië en Bulgarije Treden Toe tot Schengengebied

April 13, 2024
Vanaf 31 maart 2024 zijn Roemenië en Bulgarije opgenomen in het Schengengebied, waardoor reizigers uit de EU deze landen kunnen betreden en verlaten zonder grenscontroles, hetgeen reizen vergemakkelijkt en de culturele en economische uitwisseling stimuleert.

Singapore Airlines Hervat Directe Vluchten Tussen Brussel en Singapore

April 09, 2024
Singapore Airlines heeft op 6 april 2024 de rechtstreekse vluchtverbinding tussen Brussels Airport en Singapore na meer dan twee decennia hervat, waarmee de economische en toeristische banden tussen België en Zuidoost-Azië worden versterkt.

Air France-KLM Opent Vernieuwde Air&Rail Terminal in Brussel-Zuid

April 04, 2024
Met de heropening van de gerenoveerde Air&Rail Terminal in Brussel zet Air France-KLM een stap vooruit in het bieden van duurzame reisopties, ondersteund door een toenemende voorkeur in Europa voor treinreizen over korte vluchten.

Lufthansa Group Zet Stappen in CO2-Compensatie

April 02, 2024
Lufthansa Group bereikt een mijlpaal met 4% van de passagiers die hun CO2-uitstoot compenseren, mede dankzij het Green Fare-programma en het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF), in een poging de milieu-impact van vliegreizen te verlagen.

Vooraf maaltijden kiezen tegen verspilling

March 29, 2024
Vanaf 4 juli introduceert KLM een nieuwe service voor haar World Business Class-reizigers, waarbij klanten hun hoofdgerecht vooraf kunnen bestellen voor bijna alle intercontinentale vluchten die vertrekken vanaf Amsterdam.

Europese Luchthavens Naderen Pre-COVID Niveaus

March 26, 2024
De heropleving van de luchtvaartindustrie is in volle gang, met Europese luchthavens die bijna terug zijn op het niveau van voor de coronacrisis.

Visumvrijstelling voor China

March 07, 2024
Van 14 maart tot 30 november 2024 kunnen Belgische staatsburgers met een gewoon paspoort voor kortstondige bezoeken aan China visumvrij het land betreden, een voorlopig tijdelijke maatregel om de culturele en zakelijke banden te versterken.

Een originele kijk op veiligheidsvideo's

February 27, 2024
Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zoeken steeds vaker originele manieren om de traditioneel saaie veiligheidsinstructies aan boord nieuw leven in te blazen.

Innovatie door Data en AI op Brussels Airport

February 16, 2024
Brussels Airport heeft het Airport Operations Plan (AOP) succesvol uitgerold, gebruikmakend van data en AI om de passagierservaring te optimaliseren en de operationele efficiëntie te verhogen, met plannen om deze innovaties verder te ontwikkelen en ook aan andere luchthavens aan te bieden.

Zayed International Airport: Een Nieuwe Fase voor Abu Dhabi's Luchtvaart

February 14, 2024
Abu Dhabi International Airport is hernoemd naar Zayed International Airport, met een nieuwe merkidentiteit en de opening van de geavanceerde Terminal A, die de capaciteit en connectiviteit aanzienlijk vergroot.

Air France Vernieuwt Culinaire Ervaring met Gourmet Maaltijdboxen voor Business Class

February 12, 2024
Air France introduceert, in samenwerking met chef François Adamski, nieuwe gourmet maaltijdboxen voor business class-passagiers op korte binnenlandse vluchten, gericht op duurzaamheid en maandelijkse menuvernieuwing.

Ontdek de unieke voordelen van Icelandair tijdens een vlucht van Brussels Airport naar Noord-Amerika

February 05, 2024
Vliegen van Brussels Airport naar Noord-Amerika met Icelandair combineert naadloze aansluitingen, efficiënte overstappen, korte totale reistijden en flexibele, aantrekkelijke stopovermogelijkheden in IJsland, waardoor het moeilijk wordt om dit prachtige eiland te verlaten.

Gepersonaliseerde ervaring aan boord van Qatar Airways

February 02, 2024
Het recent gelanceerde digitale project voorziet 15.000 cabinepersoneelsleden van digitale hulpmiddelen om in realtime vlucht- en klantupdates te kunnen raadplegen, om zo een gepersonaliseerde ervaring aan boord te leveren

Emirates: Gratis Attractietickets in Dubai en Exclusieve Skywards Voordelen

January 23, 2024
Ontdek de hoogstaande Emirates vluchten van Brussel naar Dubai, geniet van ons ICE entertainment en exclusieve Skywards Miles, en ontvang gratis tickets voor topattracties in Dubai bij Uniglobe boekingen.

De Wonderbaarlijke Transformatie van Saoedi-Arabië als Toeristische Bestemming

January 04, 2024
Saoedi-Arabië transformeert zichzelf tot een prominente internationale toeristische bestemming, gestuurd door Vision 2030, onder leiding van vooraanstaande figuren en innovatieve projecten zoals de ontwikkeling van de Rode Zee.