NH Collection Doha Oasis Hotel & Beach Club opent dit jaar de deuren

January 31, 2022

NH Collection Doha Oasis Hotel & Beach Club zal medio 2022 de deuren openen in Qatar en zal het eerste NH Collection-hotel ter wereld zijn met een strandclub.

Het hotel bevindt zich momenteel in de afwerkingsfase en ligt in het Ras Abu Abboud-gebied langs de oostkust van Doha, halverwege tussen het stadscentrum en de internationale luchthaven Hamad.

Het vorige Oasis Hotel, waar het nieuwe pand zijn naam aan ontleent, lag op dezelfde locatie en was het allereerste hotel van Doha toen het in de jaren 1950 werd geopend.

Het hotel heeft een rijke geschiedenis en was een prominente bestemming voor lokale Qatari's, inwoners en staatsbezoekers, met vele feesten en officiële evenementen die er hebben plaatsgevonden.

Het volledig herontwikkelde hotel zal in totaal 300 kamers hebben, verdeeld over een mix van Superior en Deluxe kamers en meer dan 50 suites, allemaal met een design dat moderne en klassieke elegantie combineert.

Dillip Rajakarier, group chief executive van Minor International, merkte op: "We zijn verheugd om deze aanstaande toevoeging aan ons portfolio in Qatar aan te kondigen.

"Minor Hotels heeft al een sterke aanwezigheid in het land met meerdere merken en we zijn verheugd om samen te werken met de Darwish Family om dit NH Collection hotel en deze beachclub aan de mix toe te voegen, waardoor onze klanten een alternatief aanbod krijgen.

"Dit jaar wordt een van de belangrijkste jaren in de geschiedenis van Qatar, met alle ogen gericht op het land voor de FIFA World Cup, en we zijn verheugd om nog een geweldig pand in Doha te lanceren in zo'n spannende tijd."