Positief nieuws uit het luchtruim

June 25, 2020

Al weken op rij brengen we positief nieuws uit de luchtvaartwereld en dat is deze week niet anders! Er beweegt ook steeds meer op gebied van intercontinentale vluchten, al moeten we daarop nog even wachten op groen licht van Buitenlandse Zaken.

 

Finnair

Finnair verdubbelt het aantal vluchten naar Schiphol, van zeven per week nu naar twaalf per week in juli en veertien per week in augustus. Ook zet de maatschappij grotere toestellen in. Nu worden nog alle vluchten uitgevoerd met de Embraer 190, maar geleidelijk aan zullen ook steeds vaker toestellen uit de Airbus A320-familie naar Nederland komen.

 

Vueling

De Spaanse budgetmaatschappij Vueling vliegt met ingang van 22 juni weer tussen Barcelona El Prat en Amsterdam. Tot en met eind juni staan vier vluchten in de planning, in de loop van juli wordt het aantal vluchten opgevoerd tot twee per dag.

 

TUIfly

TUI fly vliegt vanaf juli weer naar de ABC-eilanden. Op 2 juli hervat de luchtvaartmaatschappij van reisconcern TUI de vluchten naar Curaçao, op 9 juli gevolgd door Bonaire en op 11 juli door Aruba. De hervatting van de vluchten is mogelijk nu de eilanden weer toegankelijk worden voor Nederlandse vakantiegangers.

 

Weeze Airport

Vanaf Airport Weeze wordt zondag voor het eerst in drie maanden weer gevlogen. Ryanair heeft een lijndienstvlucht naar Malaga in de planning staan. Vanaf begin juli zal het aantal vluchten – parallel aan de start van de zomervakanties in België, Duitsland en Nederland – geleidelijk aan toenemen.

 

Delta Airlines

Delta Airlines wil in juli de vluchten vanaf haar hubs in de Verenigde Staten fors uitbreiden. De maatschappij gaat viermaal per week tussen Boston en Schiphol vliegen en dagelijks tussen Seattle en Schiphol. Ook worden de vluchten tussen Detroit en Parijs-Charles De Gaulle weer opgestart in juli.

 

Dubai

Goed nieuws voor Emirates en andere luchtvaartmaatschappijen die van en naar Dubai vliegen: vanaf 7 juli zijn er weer toeristen (en zakenreizigers) welkom in het emiraat. Sinds maart waren de grenzen gesloten om de import van coronagevallen te voorkomen.

 

Air Belgium

Air Belgium start in december een lijndienst van Brussels Airport naar Mauritius, bovenop de bestaande vluchten van Charleroi naar Guadeloupe en Martinique. Volgend jaar hoopt de Belgische maatschappij verder uit te breiden naar de Nederlandse Antillen en de VS.

 

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic voert de vluchtuitvoering vanaf augustus gestaag op. Nadat de Britse luchtvaartmaatschappij eerder aankondigde vanaf 20 juli de vluchtuitvoering naar vijf bestemmingen te hervatten, komen daar in augustus nog eens zeventien steden bij. Virgin Atlantic rekent erop dat steeds meer reisrestricties worden versoepeld.

 

Qatar Airways

Qatar Airways hervat de lijndienst naar Brussel. Vanaf aanstaande vrijdag (26 juni) vliegt de maatschappij drie keer per week met passagiers tussen Doha en de Belgische hoofdstad. Daarvoor wordt een Boeing 787-8 ingezet met plaats voor 254 passagiers.

 

United Airlines

United hervat in september niet alleen de passagiersvluchten van Schiphol naar Houston, maar ook naar Chicago. De maatschappij vliegt vanaf de tiende drie keer per week naar de ‘Windy City’. Dat gebeurt met een Boeing 787-9, die plaats biedt aan 257 passagiers.

 

Austrian Airlines

Austrian Airlines breidt het aantal vluchten weer fors uit, en verviervoudigt in juli de capaciteit. Het aantal operationele vliegtuigen wordt uitgebreid tot 36, wat neerkomt op de helft van de totale vloot. Drie Boeing 767’s zullen worden gebruikt voor langeafstandsvluchten naar Bangkok, Chicago, New York en Washington.

 

KLM

KLM hervat op 13 juli haar vluchten vanaf Schiphol naar London City Airport. In eerste instantie vindt een dagelijkse vlucht plaats naar de Londense stadsluchthaven; zodra de vraag aantrekt wordt de capaciteit opgevoerd. Op de route zet de maatschappij een Embraer 190 van KLM Cityhopper in.

 

Wizz Air

Goed nieuws voor wie regelmatig naar Cyprus afreist: Wizz Air opent op 1 augustus een lijndienst van Eindhoven naar Larnaca. De route wordt drie keer per week door de prijsvechter gevlogen, op dinsdag, donderdag en zaterdag.

 

Garuda Indonesia

Garuda Indonesia voert het aantal vluchten vanaf Schiphol geleidelijk weer op. Vanaf augustus verdubbelt het aantal vluchten van een naar twee per week, terwijl de Indonesische luchtvaartmaatschappij vanaf oktober weer vijf keer per week naar thuisbasis Jakarta wil vliegen.