Proefproject contactloos reizen door iProov en Eurostar

January 25, 2022

iProov, de wereldleider op het gebied van biometrische gezichtsauthenticatietechnologie, en Eurostar, de hogesnelheidstreindienst voor passagiers die het Verenigd Koninkrijk met het vasteland van Europa verbindt, heeft eind vorig jaar aangekondigd dat de proef met een contactloze fast-track service, SmartCheck, nu live is.

SmartCheck stelt passagiers in staat om voorafgaand aan de reis een veilige ticketverificatie en Britse uitreiscontrole op hun mobiele apparaten te voltooien. Als onderdeel van de proef kunnen Business Premier- en Carte Blanche-tickethouders hun identiteitsdocumentatie scannen met hun iPhones voordat ze op het station aankomen, waarbij ze een korte biometrische gezichtsscan voltooien om te verifiëren dat ze de echte houder van het identiteitsbewijs zijn. De biometrische gezichtsverificatie, die gebruik maakt van iProov's Genuine Presence Assurance-technologie, wordt vervolgens gekoppeld aan hun e-ticket, met bevestiging die naar de passagier wordt verzonden.
Bij aankomst op st Pancras International station gaan passagiers door een speciale SmartCheck-strook. Een korte gezichtsscan bij de ticketpoort verifieert dat de klant de ticketcontrole heeft voltooid, zonder dat het delen van papieren of elektronische tickets nodig is. Een tweede gezichtsscan bij de Uk Exit Check stelt Eurostar in staat om te controleren of de passagier zijn paspoortgegevens heeft ingevuld, waardoor reizigers opnieuw documentatie moeten overhandigen.

Het doel is om wachtrijen te elimineren en het instapproces te versnellen om de klanttevredenheid verder te verbeteren, vooral voor frequente reizigers.