Ryanair maakt zomerprogramma 2022 bekend

November 27, 2021

Ryanair opent komend zomerseizoen in totaal zes nieuwe routes vanuit Brussels South Charleroi Airport. Het gaat om vluchten naar Brive–Souillac (Dordogne), Catania, Madeira, Kaunas, Liverpool en Menorca. Een deel daarvan is al eerder bekendgemaakt. Voor Brussels Airport (Zaventem) staan geen nieuwe routes op het programma.

"We zijn verheugd om ons Belgische Zomer 2022-programma aan te kondigen, dat onze klanten nog meer fantastische Europese bestemmingen biedt. Na twee zomers vol reisbeperkingen hebben onze Belgische klanten nu de keuze uit zes nieuwe routes om hun felbegeerde zomervakantie in 2022 te boeken”, zegt commercieel directeur Jason McGuinness.

Ryanair verwacht de komende vijf jaar een versnelde groei van het verkeer en de werkgelegenheid. Na het toevoegen van 560 nieuwe routes en het openen van 14 bases in de afgelopen 12 maanden, kijkt Ryanair nu naar de zomer van 2022 en voegt 65 nieuwe B737-8200 "Gamechanger"-vliegtuigen toe aan zijn vloot, die bovendien 4% zitplaatsen, 16% minder brandstof en een vermindering van 40% van de geluidsemissies, waardoor het programma Zomer 2022 het meest duurzame en milieuvriendelijke programma tot nu toe is. Naast zijn ecologische referenties, heeft Ryanair elektrische afhandeling gelanceerd op 11 grote Europese luchthavens, een aanzienlijke investering in zijn duurzame activiteiten.