Six Senses the Palm opent in 2024 de deuren in Dubai

January 17, 2022

Six Senses the Palm zal eind 2024 openen in Dubai. Daarmee doet het hotelmerk zijn intrede in de Verenigde Arabische Emiraten. Het hotel zal 60 kamers en 162 residenties tellen langs een privégedeelte van het strand op Palm Jumeirah.

De belangrijkste inspiratie voor het architecturale verhaal is koraal, met de golvende daklijnen, silhouetten en cellulaire gevels die lijken op zijn natuurlijke vorm en schoonheid. Dit creëert naar buiten gerichte omgevingen die schaduwrijk en beschermd zijn tegen de zon.

Six Senses the Palm, Dubai, zal ook meer dan 60.000 vierkante meter aan voorzieningen verstrekken. Faciliteiten omvatten restaurants, bars, overdekte bioscoop, zwembad, squashbaan, kinderclub en speelkamer, bibliotheek, gedeelde werkruimte, functie- en vergaderruimten.

Een ander hoogtepunt van het resort is de centrale tuin. Dit natuurlijk schaduwrijke landschap vormt een reeks mini-jebels (heuvels), meanderende valleipaden en romantische binnenplaatsen. Het zal een hub zijn voor activiteiten zoals badminton, yoga en voetbal, allemaal toegankelijk via bruggen, stapstenen paden en tunnels gewikkeld in inheemse strandbeplanting. De belangrijkste zwembaden en zonneterrassen worden omringd door golvende inheemse beplanting, die naar het strand stroomt.