Slow Tourism: Reizen in stijl in Catalonie

November 12, 2021

Door de gevarieerde landschappen en klimaattypes is Catalonië de bestemming bij uitstek voor Slow Tourism: eco-vriendelijke accommodaties, chef-koks die gebruiken maken van lokale producten en tal van activiteiten en ervaringen rond welzijn.

Het Catalaanse Bureau voor Toerisme herziet momenteel het bestaande aanbod van Slow Tourism en ontwikkelde nieuwe ervaringen die beantwoorden aan deze filosofie. Om als ‘Slow’ te worden beschouwd, moeten toeristische producten en diensten aan bepaalde criteria voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld individueel of in kleine groep worden uitgevoerd, begeleid door een lokale gids (of op eigen houtje) en worden ze georganiseerd door een reisagent die in nauw contact staat met lokale aanbieders.

Ook zijn er een aantal vereisten met betrekking tot accommodatie, maaltijden, vervoer en activiteiten:

·       Accommodatie: kleine familiebedrijven of boerderijen die werken met lokale leveranciers;

·       Voeding: alle voorgestelde maaltijden moeten lokale producten en gastronomie promoten;

·       Vervoer: duurzame mobiliteit (openbaar vervoer, maar ook fietsen en wandelen) en het gebruik van minder drukke routes moeten worden aangemoedigd.

·       Activiteiten moeten bijdragen tot de bescherming van het natuurlijke en culturele erfgoed van de bestemming, en tot een betere band met de plaatselijke bevolking.

Slow Tourism biedt de mogelijkheid om de minder bekende plekken van Catalonië te ontdekken, op een bewuste manier en op een rustig tempo. 

Bekijk hier de brochure ‘Ecotourism. Experiences to connect with nature’ en krijg alvast een voorsmaakje. Wil je zelf een dergelijk arrangement boeken? Neem dan zeker contact met ons op.

Categories:vakantiereizen