VS verscherpt testregels bij binnenkomst

December 13, 2021

Sinds 8 november 2021 geldt een wereldwijd inreisverbod naar de V.S. voor niet-gevaccineerde reizigers. Bovendien moet men resultaten voorleggen van een COVID-19-test afgenomen ten vroegste één dag voor het vertrek. Tot voor kort mocht deze test voor gevaccineerde reizigers tot 3 dagen oud zijn, vanaf nu is dat max. 24 uur. De precieze voorwaarden worden bepaald door deze beslissing van het Centers for Disease Control

Volledig gevaccineerd betekent dat men sinds minstens twee weken is gevaccineerd met: één dosis van het Jansen-vaccin of twee dossissen van één van de volgende vaccins: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP, Sinopharm, Sinovac. Een combinatie van een respectievelijke dosis van twee afzonderlijke vaccins uit de lijst hierboven wordt eveneens aanvaard.

Alle vliegtuigpassagiers die aankomen in de VS vanuit het buitenland moeten getest worden ten vroegste de dag vóór vertrek van hun vlucht, en een bewijs van een negatief resultaat of een verklaring hersteld te zijn van COVID-19 vanwege een zorgverlener / openbare gezondheidsinstantie voorleggen.

Zonder de volgende documentatie zal de luchtvaartmaatschappij het instappen weigeren:

·      Bewijs van negatieve virale COVID-19-test (antigen, NAAT, PCR, LAMP TMA, NEAR, HDA)

OF

·      Bewijs van positieve test COVID-19 en brief van uw zorgverlener / openbare gezondheidsinstantie waarin staat dat u toestemming heeft gekregen om te reizen nadat u genezen verklaard bent van COVID-19.

Reizigers zijn verplicht om de CDC-aanbevelingen betreffende gezondheidsmaatregelen na internationale reizen na te leven. Een test is verplicht binnen de 3-5 dagen na aankomst. Niet-gevaccineerde reizigers moeten 7 dagen in quarantaine (thuis of op hotel).

De maatregelen die door de Amerikaanse autoriteiten worden genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, worden vaak op zeer korte termijn genomen en gaan soms zelfs onmiddellijk in. Het is daarom aangeraden om regelmatig de websites te raadplegen van de lokale Gezondheidsdiensten in de staat waarin u zich bevindt. U kunt een overzicht van de Gezondheidsdiensten per staat aantreffen via deze link